יוקר המחייה שאנו חווים בישראל, נוגע גם לעלויות הדלק שמניע את המכוניות שלנו. בכך, רבים מחפשים אחר תחנות דלק שמציעות מחיר נמוך, בעוד שישנם אנשים שמוותרים על מכונית פרטית ובוחרים בשיטות חלופיות להגעה ממקום למקום, כמו: נסיעה באופניים חשמליים, שימוש בתחבורה ציבורית או השכרת רכב מפעם לפעם.
נוסף לכך, בעת קניית רכב מעוניינים הרוכשים להבין מהי כמות צריכת הדלק של המכונית, בעוד שגודל המנוע, דגם הרכב והיותו פרטי או מסחרי – משפיעים מאד על הצריכה והעלויות.
תנודות במחירי הדלק בעשור האחרון
הצרכן הישראלי אשר עושה שימוש יומיומי במכונית, עוקב בדרך כלל אחרי עליות וירידות של מחירי הדלק, בעוד שכדי להבין את התנודות, כדאי לדעת כי בינואר 2009 היה מחיר הדלק (בשירות עצמי) הזול ביותר בעשור האחרון, ועמד על 4.75 שקלים לליטר. המחיר הגבוה ביותר עמד על 8.25 שקלים לליטר בחודש ספטמבר 2012. ובכן, בעת קניית רכב, חשוב להכיר את עלויות הדלק, ולו כדי שתוכלו לאמוד את הוצאות הרכב העתידיות.
על פי מה נקבע מחיר הדלק
מחיר דלק מסוג אוקטן 95 (שניתן בשירות עצמי בתחנות התדלוק) מפוקח (כמו מגוון מוצרים אחרים) על ידי צו פיקוח שנועד למתן מחירי מצרכים ושירותים בסייסים. את המחיר מעדכנת המדינה ביחס לעלויות הדלק בעולם. בעוד ששינוי מחירים מתרחש בדרך כלל בחצות הלילה של היום הראשון בכל חודש.
תחנות דלק ומחירים
ברחבי הארץ פרוסות מאות תחנות דלק שמאפשרות תדלוק בשירות עצמי או שירות תדלוק על ידי מתדלק, בזמן שמרבית התחנות שומרות על טווח מחירים דומה. בכך אפשר לבחור בתחנת דלק 'טן' (10) שנחשבת מבין הזולות ביותר עם מחיר של 6.16 שקלים לליטר. כמו גם במגה EVEN)) עם מחיר אוקטן 95 של 6.07 שקלים. או בתחנות דלק פרבר, מנטה, דור אלון ועוד שמציעות מבצעים לצד התדלוק. בכל מקרה, אם תרצו להוזיל עלויות – רצוי לבחור תחנה מוזלת בסביבת המגורים שלכם ולהתמיד למלא במקום בו המחירים נמוכים.
נוסף לכך, אפשר לבחון את האופציה לרכישת מכונית חשמלית שפועלת באמצעות חשמל, או בחירה במכונית שעובדת על סולר, ומוזילה עלויות באופן משמעותי.