כיצד ניתן להפעיל את ההוצאה לפועל כדי לפנות שוכר

לפנות שוכר

אף אחד לא רוצה להגיע למצב בו הוא פונה להוצאה לפועל כדי לפנות שוכר. בעלי נכסים בכול הארץ והעולם מעוניינים שהשכרת הנכס שברשותם – החל מדירה או בית פרטי עד משרד, מרחב תעשייתי ואפילו חניה או מחסן – תעשה על הצד הטוב ביותר, ללא בעיות כמו חובות של דיירים, חוסר יכולת לפנות שוכר או כל בעיה אחרת.

החוק במדינת ישראל אינו מאפשר למשכיר לפנות שוכר בכוח ויש תהליך שצריך לעבור כדי לפנות שוכר מהנכס המושכר.

אז מה צריך לעשות?

כאשר מפנים שוכר בתחילה יש לפתוח תיק בהוצאה לפועל נגד השוכר. את התיק פותחים באמצעות הגשת בקשה לביצוע פסק דין. חשוב לבצע את התהליך על הצד הטוב ביותר ואם אינכם מצליחים לבצע אותה בצורה נכונה: כדאי להתייעץ עם עורך דין מומחה בחוזי שכירות ופינוי דיירים.

לאחר פתיחת התיק בהוצאה לפועל יינתן פסק דין ותוך שבועיים לערך מרגע מתן פסק הדין על ידי השופט תשלח לשוכר הודעה הכוללת צו פינוי והודעה על פתיחת תיק נגדו בהוצאה לפועל.

כעת על הדייר או השוכר להפנות ברצון בתוך עשרים ימים ובמידה והוא אינו מתפנה יכול בעל הנכס לשלוח בקשה להוצאה לפועל לפינוי השוכר. פינוי בפועל יתבצע לאחר תקופת האזהרה שהוציאה הוצאה לפועל לשוכר.

בכל מקרה, חשוב לא לעשות שום צעד אלים או מאיים פיזית מול השוכר, אלא לטפל בעניין דרך הצינורות המקובלים ולהגיש את הבקשה בעזרת עורך דין מיומן בתחום, זאת במידה ויש צורך בליווי משפטי.

עורכי דין טובים כמו אריאל אורן עורכי דין יוכלו לעיתים לחסוך לכם את ההתרוצצות והבירוקרטיה מול ההוצאה לפועל ולספק שירות בכמה שלבים שיעזרו לפנות את הדייר מהנכס בקלות.

כתיבת תגובה