העולם המודרני הופך עם השנים להיות יותר ויותר ווירטואלי בהרבה מאוד תחומים. כידוע, קיים כמעט בכל כיס מכשיר "מיני עולם", הלוא הוא הסמארטפון. באמצעות הסמארטפון יש אפשרות לנהל כמעט את כל החיים, אם מדובר בתקשורת בכתב או בתשלום חשבונות, ניתן באמצעותו להעביר כספים ואף לרכוש אוכל ושירותים שונים.
בעקבות העובדה כי העולם הפך לווירטואלי יותר, כמעט ולא קיימת האפשרות של ניהול פנקסי לקוחות "פיזיים", זאת אומרת, שכדי למשוך לקוחות ולשמר אותם יש צורך להנגיש בפניהם גם את תחום העסקים ולפתוח את האפשרות של מוקד שרות בענן.
עסקים בעננים
בעבר, בכל פנייה של לקוח לשירות לקוחות של בית עסק, היה עליו להמתין על הקו עד שיתפנה נציג, להציג את עצמו בפניו ולפרט לו מי הוא, איזה שירות הוא רכש מבית העסק ומתי. דבר זה היה מסורבל מאוד וגרם להרבה לקוחות לוותר על שירותים מסוימים שהגיעו להם כחוק.
בשוק העסקים קיימות כיום תוכנות שונות מבוססות ענן שמטרתן להקל על הלקוחות ולתת להם שירות מהיר. תוכנות אלו מאפשרות ללקוח להזמין שירותים או מוצרים שונים על שמו וכאשר הוא צריך שירות מסוים, הוא מגיש פנייה דרך האתר, הפנייה מתקבלת בעסק באמצעות התוכנה כשהיא מזוהה בשמו של הלקוח.
בחירת תוכנה מבוססת ענן לניהול העסק
קיימות הרבה תוכנות מבוססות ענן שמיועדות לניהול עסקים. כמובן שיש הבדל בין תוכנה לניהול עסק גדול כנו מערכת ERP לבין תוכנה שמתאימה לניהול עסקים קטנים. בכל תוכנה כזאת, יש אפשרות לגבות את כל נתוני העסק, כמו פרטי העובדים, נתוני הסוכנים, מצב המלאי והרכש ועוד. כמו כן, מתבצע סנכרון בין המידע שמזינים בתוכנה לבין מה שכבר קיים בה.
המערכות מידע הקיימות בשוק כוללות אפליקציה שמתאימה גם למכשירים ניידים והיא מאפשרת ללקוחות להגיש תביעות באמצעות טפסים שקיימים בתוך התוכנה. למנהלי העסק ישנה גישה לכל פרטי הלקוחות, יש להם אפשרות ליצירת קשר אונליין עם הלקוח, לבצע תשלומים וכדומה.
כמובן שכאשר בוחרים תוכנה לניהול העסק יש להתייעץ עם המומחים שידעו להתאים לעסק את התוכנה שהכי מתאימה לו מבחינת ההיקף שלו ומבחינת צורת הניהול.